Två och en Steinway på Rival

I höst gästar vi Teater Rival med konsertföreställningen Två och en Steinway – Jan Lundgren med gäster. Jan är en av våra främsta jazzpianister och kompositörer och  under åtta exklusiva kvällar bjuder han in några av våra mest folkkära artister och musiker. Kvällarna kommer att bjuda på unika musikaliska möten, roliga samtal och ett och annat guldkorn.
Varmt välkomna!

Konsertföreställningen ”Två och en Steinway” bygger på det klassiska musikprogrammet Två och en flygel som sändes på SVT från mitten av 70-talet och vidare ända fram till slutet av 90-talet vilket byggde på samtal och musik mellan pianisten Bernt Egerbladh och många av våra mest folkkära artister och kulturpersonligheter.

– Det känns spännande att få möjligheten att ta upp en fortsättning på det legendariska programmet Två och en flygel som Bernt Egerbladh en gång skapade. Jag gör det på mitt sätt och det är fantastiskt roligt att få fortsätta på Rival efter succén på Maximteatern hösten 2022. Artisterna som gästar mig tillhör alla mina favoriter, så jag ser verkligen fram emot våra samtal och musicerande tillsammans” säger Jan Lundgren.

Rekommenderas från: 12 år
Längd på föreställning: 2 tim. och 10 min, inkl. 25 min paus

Konsertdatum

Måndag 16 oktober 19:30
Lill Lindfors & Nils Landgren

Foto: Ewa-Marie Lundqvist , Nikola Stankovic

Tisdag 17 oktober 19:30
Lill Lindfors & Nils Landgren

Foto: Ewa-Marie Lundqvist , Nikola Stankovic

Onsdag 18 oktober 19:30
Linnea Henriksson & Bengan Janson

Foto: Eva Edsjö , Hasse Linden

Måndag 13 november 19:30
Siw Malmqvist & Viktor Norén

Foto: Peter Knutson

Tisdag 14 november 19:30
Alba Agust & Tommy Körberg

Foto: Rickard Eriksson, Reakt Live

Onsdag 15 november 19:30
Moonica Mac & Jojje Wadenius

Foto: Josefine Laul, Carl Stömer

Tisdag 28 november 19:30
Niklas Strömstedt & Hemlig gäst

Foto: Mattias Edwall

Onsdag 29 november 19:30
Edda Magnason & Mikael Wiehe

Foto: Sirius Smith, Adam Haglund

Jan Lundgren

Jan Lundgren är konstnärlig ledare för Ystad Jazzfestival samt för den legendariska jazzklubben Montmartre i Köpenhamn. Redan vid fem års ålder tog han pianolektioner och visade sig vara en talang. Till en början höll han sig till den klassiska musiken, men i slutändan var det jazzen som tilltalade honom mest. Vid 20 års ålder började han studera på musikhögskolan i Malmö. Karriären tog fart och det dröjde inte länge innan han uppträdde med både svenska och amerikanska jazzlegender. 
Som pianist och kompositör har Jan varit en av pionjärerna att frigöra europeisk jazz från den amerikanska och banat väg för generationer av musiker som följt efter honom. 1996 gav han ut debutalbumet ”Conclusion” och har sedan dess släppt ett 50-tal album och medverkat i en rad olika projekt med framstående musiker över hela världen. 

Aktuella föreställningar